INTERIORS

YTL Headquarters

Winner | Malaysia | BCI Asia Awards 2020 Top 10 Architects

Previously occupying offices in different locations, the company aims to bring together the entire suite of departments (comprising 1,000 staff members) and provide them with space to work under one roof.

MARBLE CLADDING WITH BRONZE ACCENTS
The vertically cavernous lobby spans more than 25 metres high, so the design challenge was to capitalise on the majestic quality of the space without dwarfing the human scale. As such, the lobby became a study in proportion, light control and a disciplined use of materials.

The marble cladding brings brightness into the space by reflecting the sunlight in the daytime. The composition of the marble-clad walls is denser at the bottom and lighter towards the top to give the impression of ascending lightness. Bronze horizontal striations and ridges break this continuous ascension with striking visual interests.

YTL HEADQUARTER
Project Name
YTL Headquarters
Location
205 Jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur, Malaysia
Completion Date
November 2020
Site Area
2,600 square metres
Gross Floor Area
3,045 square metres
Building Height
42 storeys; 179 metres
Owner
YTL Corporation Berhad
Conceptual Design Consultant
Kohn Pedersen Fox Associates
Executive Architect
VERITAS Design Group
Principal Lead Architect
David Mizan Hashim
Interior Design Firm
Ministry of Design
Civil & Structural Engineer
YTL Design Group
MEP Engineer
YTL Design Group
Quantity Surveyor
Syarikat Pembenaan Yeoh Tiong Lay Sdn Bhd
Landscape Architects
Hanging Art Sculpture; Studio Sawada Design Co Ltd
Interior Fit-Out Contractor
Quantum One Sdn Bhd
Images
David Yeow Photography