INTERIORS

M Moser Guangzhou

 Standing at the heart of the workplace, the pantry connects with the multi-functional collaborative space by the entrance to become a wider communal space for ...

Standing at the heart of the workplace, the pantry connects with the multi-functional collaborative space by the entrance to become a wider communal space for company gatherings.

M Moser Guangzhou Encouraging more communication and collaboration among staff in a healthy and productive environment were key objectives for the M Moser Guangzhou office.

This new environment advocates a healthier, more balanced lifestyle and empower people with direct access to wellness-related information and amenities.

It facilitates meaningful conversations between employees while valuing privacy and comfort by introducing a diverse working environment that caters to a variety of needs and personalities.

For instance, a multi-functional, collaborative space near the entrance connects to the pantry and open office to create an interactively stimulating workspace to engage and socialise.

By contrast, smaller booths and quiet corners accommodate the preferences of staff looking for a calmer environment to retreat and focus.

Zoning, lighting, thermal comfort, and acoustics can be adapted to provide distinct, tailored spaces that accommodate all preferences and working habits.

Diverse high and low-standing positions encourage more flexibility throughout this agile workplace, reflecting the company’s focus on comfortable ergonomics to improve health.

Natural elements, including plants and wood, as well as maximal exposure to sunlight, contribute to the mental, physical, and emotional well-being of staff and visitors.

Large windows with unobstructed views of the outdoors enveloping the open office imbue a sense of tranquillity and openness.

Fitness equipment and a “tearoom” with nutritional information and food recommendations enhance the office experience by encouraging healthy habits.

Such detailed design elements reflect company-wide cultural values of prioritising the well-being of people, making this Guangzhou office one of a few workplaces to receive both the LEED and WELL certifications in the Asia-Pacific region.

This office was designed with two critical elements in mind: people and the environment.

Through a variety of work settings, the new M Moser Guangzhou workplace creates many opportunities for social interactions, with collaborative spaces and an open kitchen that invites casual conversations over food and beverages.

These social anchor points celebrate community moments and reinforce a company’s culture that prioritises the needs of its people.

Fitness equipment and access to wellness information provided throughout this office, along with air filtering and exposure to sunlight, demonstrate a focus on improving the well-being of staff.

At the same time, healthy and sustainable materials and furniture are used to enhance quality of life within the built environment as well as its surroundings.

An air monitor tracks indoor levels of PM2.5, carbon dioxide concentration, air temperature and humidity.

Different work settings, including booths, adjustable tables, and movable furniture, create a flexible environment that can be reconfigured based on the needs of its occupants The library invites maximal daylight exposure and uses a mix of healthy wood materials and greenery to imbue a sense of comfort and brings the outside in The open office is surrounded by large windows and provides a variety of seating arrangements.

Its spacious interior facilitates movement and conversations, with whiteboards to encourage brainstorming More information on this project’s LEED and WELL certifications can be found here:• LEED: https://www.usgbc.org/projects/m-moser-guangzhou • WELL: https://account.wellcertified.com/project-profiles/m-moser-associates The execution of this project surfaced a number of challenges.

One of such challenges was a wide range of preferences from staff that required a balanced accommodation.

This was addressed with full transparency in all design decisions made to incorporate suggestions from staff with a reasonable mix of preferences taken into consideration to cater to all personalities.

A combination of high and low-standing desks was introduced in an office environment that embraces both agile working and assigned seats according to the nature of staff’s individual and collective work needs.

The reception connects to a multi-functional and collaborative space which had also been requested by staff to facilitate more meaningful conversations in the workplace.

Site constraints, including a narrow floorplate with large columns taking up some of the space, presented further challenges throughout this project.

Efficient use of the space available helped to overcome this challenge and create a flexible and uniquely personalised workplace.

Assigned desks set up around the columns blend in seamlessly, and most of the white walls have been transformed into whiteboards to encourage brainstorming and creativity.

High standards also had to be set in a bid to obtain LEED and WELL certifications.

In light of the high standards, open communication with the project team was encouraged to gain a thorough understanding of all sustainable materials needed to meet the standards of LEED and WELL.

For instance, toilets specifically designed for physically impaired staff and visitors are available, as per the WELL standards.

Wall layering and glass partitions, as well as soundproof cotton insulation and panels, were selected to control noise levels and positively influence acoustic levels in the workplace.

Finally, large windows offer daylight and unobstructed views of the outdoors.

Incorporating all these materials resulted in a comfortable work environment for all.

Careful selection of environmentally friendly elements, including paint, glue, flooring, and soundproof materials as well as furniture that meet all requirements for the LEED and WELL certifications helped to create a productive and non-detrimental environment.

Strong functionality, durability, and aesthetics were also taken into consideration in an effort to cater to both individual and team needs.

As far as the materials are concerned, paint, glue, furniture, wall layers, ceiling fixtures, timber, as well as various types of flooring materials were used to create this new workplace.

Most of this selection was sourced locally, with a few exceptions of materials imported from overseas.

Lastly, thoughtfully planned logistics played an important role in completing this project on time and within budget.

This project was awarded the WELL certification after only the first round of performance reviews, meeting all requirements following collaborative efforts between internal teams to become the first WELL-certified projects in Guangzhou.

Approximately 10% of all WELL projects in China have received their certification after the first round.

The open pantry plays a crucial role in encouraging meaningful connections in the workplace.

Flooring material separation creates a distinct, and more casual atmosphere Plants meticulously placed throughout the office add elements of wellness to a workplace that takes fundamental care of the health, well-being, and productivity of its people.

High and low-standing desks offer diverse work configurations, accommodating the various needs of staff across the organisation.

Unobstructed views of its surroundings enhance mental and emotional well-being in the workplace.

PROJECT DATA Project Name M Moser Guangzhou Location Room 201B, Tian Yu Garden Phase 2, 136 Linhe Zhong Road, Tian He District, Guangzhou, China Status of Construction Complete Completion Date 30th September 2017 Site Area 542 sqm Gross Floor Area 542 sqm Building Height 34 storeys (This office locates at the second floor.) Number of Rooms/Units 1 Client/Owner M Moser Associates Interior Design Firm M Moser Associates Principal Designer Bella Lau Mechanical & Electrical Engineer Yannic Lv Green Building Consultant Amy Liang Main Contractor Sam Cai Interior Fit-Out Contractor Sam Cai window.onload = function(){ document.querySelector(‘meta[name=viewport]’).setAttribute(‘content’,’width=device-width,initial-scale=1.0,initial-scale=1,user-scalable=yes’); }.