PROJECTS

Jurong Town Hall A&A

Built in 1974, the Jurong Town Hall used to house a statutory board in charge of spearheading the industrialisation in Singapore. The building was then granted conservation status in 2005 and subsequently gazetted as a national monument in 2015.

The original scope of works for the project had been decided prior to the building being crowned a national monument. The new status posed a significant variation and recalibration of the overall brief and design approach. The design team conducted extensive research to better understand the original building’s design, which in turn informed the faithful restoration of certain spatial features.

RETAINING THE ORIGINAL FEATURES

The design brief aims to restore the vertical permeability, reopening previously sealed up voids to optimise daylighting from the skylight into the interior spaces. For example, the reconfiguration of the new office spaces in the upper storeys allows daylight to illuminate 90 per cent of the spaces.


To read the complete article, register your details above
to be notified once the revamped Construction Plus App is ready!

PROJECT DATA
Project Name
Jurong Town Hall A&A
Location
9 Jurong Town Hall Road, Singapore
Completion Date
2018
Gross Floor Area
30,015 square metres
Building Height
4 storeys
Client
Jurong Town Corporation
Architectural Firm/Principal Architect
WSP Consultancy Pte Ltd
Design + Conservation Consultant
Forum Architects Pte Ltd
Quantity Surveyor
TJ Chiam Surveyors Pte Ltd
Lighting Consultant
Lighting Planners Associates
Landscape Architect
COEN Design International Pte Ltd
Main Contractor
Sunray Woodcraft Construction Pte Ltd
Images
Photography by Edward Hendricks; credited to Forum Architects Pte Ltd