INTERIORS

Gallery House at 5 Cardiff Grove

Winner, Residential Individual Category | BCI Asia Interior Design Awards 2020

To accommodate both living and work spaces for an architect and an artist, Gallery House at 5 Cardiff Groove was designed with a human-centric approach. The house also embodies design attributes aligned with the national sustainability agendas—such as incorporating passive cooling and water management, as well as buildability and wellness.

HUMAN-CENTRIC DESIGN
The horizontal cross-ventilation maximises the façade openings and optimises thermal comfort. A central atrium with an openable thermo-chromic glass skylight allows for optimal daylight penetration and enhances the stack-effect ventilation. This area also serves as a focal communal point of the house as all floors circumnavigate around it.


To read the complete article, register your details above
to be notified once the revamped Construction Plus App is ready!

PROJECT DATA
Project Name
Gallery House at 5 Cardiff Grove
Location
5 Cardiff Grove, Singapore 558872
Completion Date
22 May 2020
Site Area
180 square metres
Gross Floor Area
390 square metres
Building Height
2 storeys
Client
Delphine Sng
Architecture Firms
CIAP Architects Pte Ltd; MJKY Architects
Principal Architect
Theodore EC Chan
Main Contractor
Millennium Partners Pte Ltd
Images
Zee Marina Photography; Daniel Villavieja