STUDENT FEATURE

Nike Exhibition

Nike Exhibition

In conjunction with the sixth anniversary of Nike’s Flyknit and the launch of the Nike Equality Campaign, this student project envisioned an exhibition to showcase Nike’s history of sport equality. It is housed in a super-sized tunnel with a ‘swoosh-like’ structure and a large shoebox pop-up store, all designed to push the limits of design. Intersecting the tunnel with the shoe-box shape creates a dynamic spatial arrangement for the exhibition.

Nike’s Flyknit is lightweight and malleable, which eases construction and transportation issues. The see-through properties evoke shopper’s curiosity and allows for cross ventilation as well as the diffused sunlight (and the mall’s environmental light) to penetrate through.


To read the complete article, register your details above
to be notified once the revamped Construction Plus App is ready!

PROJECT DATA
Student Name: See Eleven
School: Raffles College of Higher Education
Programme: Advanced Diploma in Interior Design
Supervisor/Instructor: Ong Pai Ling
Project Name: Nike Exhibition
Project Year: May 2018
Location: Pavilion, Kuala Lumpur, Malaysia
Site Area: 2,600 square metres
Gross Floor Area: 4,700 square metres
Building Height: 7 storeys
Clients: MTrustee Berhad for Pavilion REIT; Urusharta Cemerlang (KL) Sdn Bhd
Images: Raffles College of Higher Education

Construction Plus App