PROJECTS

Hydroponic House

Hydroponic House is a two-storey bungalow refurbishment, with a new pavilion being introduced to reframe the overall spatial composition. Aside from comfortable living spaces for all family members, the owners wanted a decorative feature that help them to be self-sustainable. A hydroponic wall was chosen for this purpose, as well as to buffer the house from the external elements.

The wall was installed for the entire length of the dominant elevation to create a microclimatic pocket. Majority of the day-usage rooms were positioned along this elevation to capitalise on the cooler ambient temperature. Larger openings at this elevation have allowed for cross ventilation—from this pocket through the entire building.

THE PAVILLION & THE SKYLIGHTS

The additional footprint created by the pavilions extends the dimension of the master bedroom. Each space is separated by permeable openings that allow the spread of its function physically and visually into the surrounding spaces. This gives flexibility to the owner to host multiple activities.


To read the complete article, register your details above
to be notified once the revamped Construction Plus App is ready!

PROJECT DATA

Project Name
Hydroponic House
Location
SS3, Taman University, Kelana Jaya, Malaysia
Completion Date
30 December 2019
Site Area
793.86 square metres
Gross Floor Area
637.78 square metres
Building Height
2 storeys; 8.8 metres
Number of Rooms
8
Architecture Firm
CH&I Architecture Sdn Bhd
Principal Architect
Michael CH Ching; Steven Tung
Interior Design Firm
CH&I Architecture Sdn Bhd
Principal Designer
Michael CH Ching; Steven Tung
Civil & Structural Engineer
Pakatan Cergas Sdn Bhd
Mechanical & Electrical Engineer
Coburg Consulting Sdn Bhd
Quantity Surveyor
Perunding Kos Bersatu Sdn Bhd
Lighting Consultant
Prominent Pros PLT
Green Building Consultant
Bgreen Consultancy Sdn Bhd
Main Contractor
Idaman Asal Sdn Bhd
Interior Fit-Out Contractor
Perabut Makmur Sdn Bhd
Images
CH&I Architecture Sdn Bhd

Construction Plus App