INTERIORS Regional Interiors

Classroom Makeover for the Blind

Merit, Institutions Category | BCI Asia Interior Design Awards 2020

The renovation project is a prototype for cost-effective multi-sensory facilities aimed at promoting an inclusive education. It accommodates the learning needs of visually impaired students—to equip them with fundamental skills for future livelihoods. As they have varying degrees of visual conditions and abilities, the facility needs to be stimulating for their sensory system.

The school building is a typical reinforced concrete structure with standard square rooms finished in plaster and paint. Designed in line with Pre-Braille Curricula, the previously ailing library and adjoining balcony were transformed into a new multi-sensory facility for young children. Its location is adjacent to the circulation route so that it is easily accessible.


To read the complete article, register your details above
to be notified once the revamped Construction Plus App is ready!

PROJECT DATA

Location
Pattaya, Thailand
Completion Date
2018
Site Area
48 square metres
Client
Golden Land Property Development PLC
Architecture Firm
Creative Crews Ltd
Visual Impaired Advisor
Officer Manisra Panlawat, Ministry of Education, Thailand
Sound Specialist
Kantana Group Public Company Ltd
Manufacturer of Learning Pins
Plan Creations Co Ltd
Quantity Surveyor
Chalida Kunala
Lighting Designer
With Light Company Ltd
Main Contractor
Eros Co Ltd
Images
Mana and Friends Company Ltd; Creative Crews Ltd