INTERIORS Regional Interiors

CC Office

Office space

The new Creative Crews (CC) office is located in Talad Noi district, Bangkok. It seeks to preserve the building’s history of a traditional row house with a sensitive approach, while exhibiting the versatility to create new spaces that accommodate a variety of uses. This multilayered office focuses on fulfilling functional aspects, enhancing productivity by introducing a naturally ventilated corridor and greenery into the building.

SPATIAL DESIGN FOR WELL-BEING

The new building plan seeks to maximise space, circulation
and the functions on each floor. The design team carved into the existing building to create voids, transforming the third floor into an adjoining double-volume ceiling for a cheesewood tree within. The addition of a steel dog-leg improves vertical circulation. By reinterpreting local elements, the existing steel railing balconies are left untouched.


To read the complete article, register your details above
to be notified once the revamped Construction Plus App is ready!

Projects Data
Project Name:
CC Office (Creative Crews office)
Location: 177, 39-40 Soi Choduk, Talat Noi, Samphanthawong, Bangkok, 10100, Thailand
Completion Date: 3 August 2018
Site Area: 112 square metres
Gross Floor Area: 650 square metres
Building Height: 7 floors; 21.2 metres
Owner: Creative Crews Ltd
Architecture Firm: Creative Crews Ltd
Interior Design Firm: Creative Crews Ltd
Principal Designer: Creative Crews Ltd
Civil & Structural Engineer: Wor Consultant Co., Ltd
Mechanical & Electrical Engineer: EXM Consultant Co., Ltd
Main Contractor: Duangnil Team
Images: Takdanai Raktawat; Art 4d

Construction Plus App