PROJECTS

Beach Street Side Lane Upgrading Works

This project in Penang was undertaken as a CSR contribution by Bank of China, as part of the local council’s initiative to create a more liveable city.

Running next to Bank of China’s heritage building, the side lane connects between Beach Street and Weld Quay.

The overall architecture expression is simple yet meaningful, transforming a ‘dead’ area into a lively and dynamic pocket space, yet blending well into the UNESCO World Heritage Site without any bulky construction.

The main designs are found on the ground and on less elevated structures, such as the benches. Dynamic floor patterns, created using concrete pavers and green elements, also demarcate a clear separation of the bike lane and pedestrian walkway for user safety.


To read the complete article, register your details above
to be notified once the revamped Construction Plus App is ready!

PROJECT DATA
Project Name:
Beach Street side lane upgrading works
Location: Beside Bank of China, Beach Street, George Town, Penang, Malaysia
Completion Date: 17 November 2018
Length of Road: 45 metres
Client: Bank of China (M) Bhd
Owner: Majlis Bandaraya Pulau Pinang (MBPP)
Architecture Firm: CKHO Architect
Principal Architect: Ar Ho Chin Keng
Civil & Structural Engineer: AE Engineering Consultancy
Main Contractor: Yuan Seng Building Trading Sdn Bhd
Images: CKHO Architect; Ahnaf Samsury

Construction Plus App