PROJECTS

Back Lane Revitalisation

The revitalised back lane connects Church Street (Lebuh Gereja) and Penang Street (Lebuh Penang) at George Town World Heritage Site. The project was initiated by Penang Island City Council to bring life to the underused back lane due to low visibility and the lack of basic facilities. The main objective of the project was to transform the lane into a landscaped pedestrian walkway completed with trees for shade, lights and street furniture.

DESIGNED BY THE COMMUNITY

The architects participated in this project as part of their corporate social responsibility in planning and designing good local community space. Some of the issues identified were waste disposal and drainage systems, insufficient lighting, uneven pavements and potholes, and illegal parking. Because this is a public space, the city council adopted a public consultation method to ensure that everyone’s voices were heard.

 


To read the complete article, register your details above
to be notified once the revamped Construction Plus App is ready!

 

 

PROJECT DATA

Project name
Back Lane Revitalisation
Location
Church Street & Penang Street, George Town World Heritage Site, Malaysia
Completion Date
Jan 2020
Site Area
651 square metres
Owner
Majlis Bandaraya Pulau Pinang
Architecture Firm
Mei Ee Architect; Thesis Architects Sdn Bhd
Principal Architect
Loh Mei Ee
Architecture Team
Loh Mei Ee; Ahnaf bin Samsury; Nurardini Raihana Binti Rosmadi
Main Contractor
Nfaz Enterprise
Images
Loh Mei Ee; Ken Yeoh; Nurardini Raihana Binti Rosmadi; Law Kah Kuang

Construction Plus App