PROJECTS

Aurora Place and SoVo

The design brief of Aurora Place and SoVo called for a mixed-use development to become an integral part of the Bukit Jalil City complex, comprising a commercial mall, shop-office units and smart office, versatile office (SoVo) suites. In addition, the project has to respond to the local context by reflecting the contemporary and streamlined architecture.

A HYBRID MALL
The design concept seeks to incorporate an open-air central atrium and outdoor elements into the built-in shop lots in order to realise the mall’s recreational and communal purposes. There are benches surrounding the water fountain at the central atrium and the pockets of spaces are connected by paved walkways. The visual connection from the ground to the open rooftop is enhanced by the use of a glass lift shaft. Overlooking the atrium area, a corridor bridge with solid timber railings and ceiling strips cuts across the void, connecting the opposite sides of the building.

 


To read the complete article, register your details above
to be notified once the revamped Construction Plus App is ready!

PROJECT DATA
Project Name
Aurora Place and SoVo
Location
Bukit Jalil City, Kuala Lumpur, Malaysia
Completion Date
June 2019
Site Area
23,800 square metres
Gross Floor Area
118,913 square metres
Building Height
30 storeys; 98.1 metres
Developer
Bukit Jalil Development Sdn Bhd
Conceptual Design & Layout
RDO Architects; NRY Architects Sdn Bhd
Architecture Firm
NRY Architects Sdn Bhd
Principal Architect
Yew Bu Hwa
Interior Design Firm
NRY Architects Sdn Bhd
Principal Designer
Nick Kho
Civil & Structural Engineer
EDP Consulting Group
MEP Engineer
JPK & Associates
Quantity Surveyor
JUBC Sdn Bhd
Traffic Consultant
Atur Trafik Sdn Bhd
Landscape Architect
MLA Landscape Architects
Main Contractor
Ho Hup Construction Company Sdn Bhd
Interior Fit-Out Contractor
D’One Interior Works Sdn Bhd
Images
NRY Architects Sdn Bhd

Construction Plus App