INTERIORS ONLINE EXCLUSIVE

Beijing Dahu Villa

The design of Beijing Dahu Villa plays a dialogue between tangible space and intangible emotions. The house bordered by a lake on both sides has a very good view.

Therefore sunlight, air, water and plants are the four design elements which perfectly meet the owner’s needs of having an exquisite landscape indoors. There are floor-to-ceiling glass windows, unbounded gardens, wooden shelves and vines indoors. All these elements together form a peaceful and introverted daily emotion which gives the owner a sense of belonging.

THREE-STOREY HOUSE WITH A CLEAR DIVISION OF FUNCTIONAL SPACE
This three-storey house has reception and leisure on the first floor, master bedroom and three guest rooms on the second floor and the logistics area is on negative layer.

The living room with no basement below is designed to sink 30 centimetres as a solution of insufficient height. There are large French windows on both south and west sides of living room which introduces plenty of light into the space.

There are indoor and outdoor area of teahouse dealing with different seasons and weather. The study is located in the northwest corner which is the most important position of a house in Fengshui. Next to the study is a wine and cigar bar where people can relax and enjoy the scenery outside the window.

The dining table in the garden is under a natural pavilion formed by wooden shelves and vines. The owner can have cup of tea together with some friends whether the weather is sunny or rainy.

A SPIRITUAL LIVING SPACE THROUGH SCENERY AND LIGHT
Scenery and light become the focus of the design. Through many design languages such as the arrangement of moving lines in the space, different space interaction and the amount of body shape, the designer is trying to describe a picture, tell a story and construct a new attitude towards life.

The dining room and the west kitchen are the other most important spaces besides the living room. Under warm yellow lamplight, classic and contemporary indoor style interweave here. Different materials carry emotions as well as record time which happen to echo the sense of ritual shaped in space.

On the east side of the second-floor master bedroom is a living room with Ivory curtains, sofas and carpets. The designer chose a modern style Italian frame bed enclosed by screen for the main bedroom. Milky white, light grey, beige and soft texture, vernal sunshine together become a soothing force.

PROJECT DATA
Project Title
Beijing Dahu Villa
Completion Date
2019
Gross Floor Area
800 square metres
Interior Design Firm
AFFD
Principal Designer
GAO Zhiqiang
Design Team
Chen Hao, Chen Deli, Peng Xingyi, Li Ruirui
Lighting Consultant
Li Bu
Project Planning
Lele Brand Strategy
Images
Shi Yunfeng