WHO Exhibition Hall

The proposed exhibition hall design for the World Health Organization (WHO) seeks to shine the spotlight on mosquito-borne diseases to promote a better, healthier future for people all over the world.

As such, the hall is designed using radial organisation to represent the breaking out of the virus—from a small cell that is enveloped by different layers—while the interior space is designed to represent the spread of information and awareness.

The design was planned to create an interaction between the hall and its surrounding. Various degrees of light and shadow help create an interaction between the building and its surrounding. Different types of materials and different heights help to filter the ventilation and natural daylight. Timber and plaster boards are used for the wall partitions for easy installation and dismantling. Low-E glass is used for the ceiling area to keep the exhibition area cool.

The space planning also helps encourage communication with various zones—introduction zone, timeline zone, education zone, children zone and donation area—that are suitable and accessible for both children and the elderly.

PROJECT DATA
Student Name: Chow Kha Huan
School: The One Academy
Instructor: Ong Pai Ling
Project Name: World Health Organization (WHO) Exhibition Hall
Project Year: 2017
Location: Symphony Lake, Kuala Lumpur City Centre, Malaysia
Images: Chow Kha Huan

cplus-ad3