INTERIORS

The Esse Residence

Winner: Living | Thailand | BCI Asia Interior Design Awards 2019

This super-luxury condominium in Sukhumvit, Thonglor, melds traditional Thai architectural elements with modern contemporary design.

Following the concept “a harmony of contrast”, the finest modern raw materials, with nuances of earthy tones and opulent oriental fabrics, are matched with contemporary patterns to create a sense of space and connection to nature. The lobby’s vertiginous ceilings feature a custom-made silk chandelier, while its folding doors are subtly decorated with Thai art patterns. It is accessed through a corridor space that is designed for both privacy and a sense of arrival. This hallway also links to all the facilities, borrowing from the art of Thai landscaping, with the incorporation of big trees and water features.

The flexibility of the spaces in this development represents a fusion of life in the big city with the need for privacy. The facilities—including a lobby, reading lounge, kids room, gym, Sky Lounge, residence lounge, Sky Theatre and Japanese onsen (for a twist of international flavour)—can be easily adapted for both public or personal use.

The reading lounge, for example, has a private corner as well as a common area that can be modified to requirements. It is surrounded by water and fitted with full-size windows to allow the garden to flow inside.

The residence lounge with private dining rooms have wall-windows that open to a city backdrop. Warmth and elegance are created with taupe and earth tones, a woven metal chandelier and polished marble walls that reflect the light and expand the space.

The Sky Lounge is dressed in earth-toned polished marble walls, matte stone floors and ceilings, a central bar, a glass wall of Bangkok and a separate lounge for privacy. Furniture finishes are in darkest mahogany to complement the warm tones.

In the residential show unit, the bedrooms are finished in dark matte granite and marble for a soft intimate ambience. This theme is continued through to the bathrooms, glass walled showers, large oval bath and amenities. The living room is fitted with huge windows that allow light and views to flood in. Thoughtful detailing is in all the luxury fixtures, fittings and finishes, as well as the home automation system, which controls the light and temperature.

PROJECT DATA
Project Name: The Esse Residence
Location: Bangkok, Thailand
Expected Completion: October 2020
Site Area: 0.4 hectares
Gross Floor Area: 38,000 square metres
Building Height: 43 storeys
Number of Units: 338
Clients: Singha Estate Public Co, Ltd; Hongkong Land Holdings Ltd
Architecture Firms: Tandem Architects (2001); Skidmore, Owings and Merrill (Thailand) Co, Ltd Sky Theatre
Interior Design Firm: dwp
Civil & Structural Engineer: Meinhardt
Mechanical & Electrical Engineer: Meinhardt
Quantity Surveyor: Management 103 Co, Ltd
Landscape Architect: Shma Co, Ltd
Main Contractor: Bouygues-Thai Ltd
Images: dwp; Weerapon Singnoi (sales gallery)

cplus-ad3