INTERIORS

Phrontistery@Scotts Square

 The ‘Wave’ painting adds a splash of colour This home office offers a ‘thinking place’ in the midst of one of the busiest parts of the city. Interior d...

The ‘Wave’ painting adds a splash of colour This home office offers a ‘thinking place’ in the midst of one of the busiest parts of the city.

Interior designer TA.LE Architects removed many of the internal walls to open up the space to fit an art gallery, a living area, a garden and an open-concept bathroom and kitchenette.

A series of full-height sliding glass doors along the living area opens up to a garden with large potted plants on the exterior balcony, blurring the boundary between indoors and outdoors.

A steel frame display shelf with ony wood veneer—a play of horizontal planes and subtle vertical lines—brings focus to the room.

A set of moveable sofas offers a perch from which to enjoy the city view and garden.

The floor, laid in Arabascato book-match finish, depicts a seamless flow of stone river—reflecting one’s thought process during deep thinking.

The calligraphy brushstroke-like designs on the marble fit in with the gallery theme.

A large ‘Wave’ feature painting behind the walnut slab office table provides a splash of colour.

The open kitchen and bathroom liberate the limited interior space.

Imported Lava stone is used for the bathroom’s wall cladding, while tinted black glass with an ultra-reflective surface on one side is used for the glass enclosure.

A steel frame display shelf with ebony wood veneer is the highlight of the room The open kitchen and bathroom liberate the limited interior space PROJECT DATA Project Name Location 6, Scotts Rd, Singapore Completion Date May 2019 Gross Floor Area 50 square metres Interior Design Firm TA.LE Architects Principal Designer Tay Yanling Interior Fit-Out Contractor 4plus8 Pte Ltd Images TA.LE Architects window.onload = function(){ document.querySelector(‘meta[name=viewport]’).setAttribute(‘content’,’width=device-width,initial-scale=1.0,initial-scale=1,user-scalable=yes’); }.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.