ONLINE EXCLUSIVE PROJECTS

J. Spot Imabari

J. Spot Imabari showroom

The long front façade is divided into a series of six frames

This car showroom in Imabari, Japan, creates a rich and inviting roadside space that contributes to the liveliness of the neighbourhood.

Located on a long and irregularly-shaped site, the front of the showroom is divided into a series of six frames to harmonise with the surrounding neighbourhood scale. The frames create indoor-outdoor open green spaces between the road and the building, while the centre portion serves as a multipurpose space for activities and exhibitions.

The semi-open frame structure are tilted diagonally to reduce evening sun exposure, while tinted glass cut down the thermal environmental load in the internal spaces. Blue curtains designed with the image of the Seto Inland Sea create a variety of expressions in the showroom, while also infusing the space with the corporate colours.

A maintenance factory and office is tucked behind the car showroom.

Natural materials, such as wood, washi paper and tiles from the local Ehime prefecture, are used extensively in the project. — Construction+ Online

PROJECT DATA
Project Name: J. Spot Imabari
Location: Imabari, Ehime Prefecture, Japan
Completion Date: September 2017
Site Area: 3,993.64 square metres
Gross Floor Area: 2,199.88 square metres
Building Height: 1 storey with mezzanine floor
Client: Netz Toyota Ehime Co Ltd
Architecture Firm: YANOAOYAMA Architecture Design
Principal Architects: Toshihiro Yano; Eriko Aoyama
Structural Engineer: Yoshiyuki Hiraiwa
Mechanical Engineer: Naohisa Yamashita
Landscape Architect: Studio TERA
Main Contractor: TRIAL
Interior Fit-Out Contractor: TRIAL
Images: Masao Nishikawa

cplus-ad3