PROJECTS

Vivo Residence

Pool accessible by all VIVO residents
Pool accessible by all VIVO residents

Set against the urban background comprising high-rises such as Mid Valley and Bangsar, as well as KL Sentral, the design concept of this project draws inspiration from the courtyard gardens of Alhambra in Spain, where residences are indulged with relaxing open plazas, landscaped riverbanks and greenery amidst a busy downtown.

It is also about experiencing modern living in a self-contained context. The complex, therefore, has a large central garden surrounded by one-stop commercial lots that cater to the residents’ daily needs. Various facilities are distributed across the floors and towers as well. Privacy and safety are maintained by creating separate drop-offs and facilities for the residential areas and the commercial areas.

TRANSFORMING THE OLD NEIGHBOURHOOD
Old Klang is one of the oldest and most historic areas in Kuala Lumpur. VIVO Residence transforms the old neighbourhood into a modern urban setting by upgrading the infrastructure and amenities, as well as the recreational facilities in the surrounding areas. The suites are accessible via Old Klang Road with connectivity to Federal Highway and New Pantai Expressway that provide regular buses and taxi services. Klang River nearby is also improved by laying out landscaped parks along its bank.

The blocks stand tall from afar, but the site is not adjacent to the main road. To overcome this, a dedicated link bridge to New Pantai Expressway was built, as well as a covered link bridge to an upcoming monorail station.

OPTIMISING SUSTAINABILITY
VIVO Residence is a regeneration exercise of an old dilapidated part of the city. The one-stop living space also means reducing the use of motorised transport. Moreover, the residential project, as part of 9 Seputeh, is a Green Building Initiative-certified development, which means that certain percentage of the construction waste was diverted to be recycled on-site and off-site. The bulk of the materials were locally sourced to reduce cost and energy consumption during transportation, although some of the finishes are imported due to pricing competitiveness.

PROJECT DATA
Project Name:
VIVO Residence 9 Seputeh Development
Location: Old Klang Road, Kuala Lumpur, Malaysia
Completion Date:  March 2019
Site Area:  32,212.73 square metres
Gross Floor Area: 165,678.67 square metres
Building Height: 42 storeys; 101 metres
Number of Units: 824 apartments; 287 SOHOs
Client: MRCB Seputeh Land Sdn Bhd
Architecture Firm: VERITAS Architects Sdn Bhd
Principal Architect: Ar. Azril Amir Jaafar
Interior Design Firm: Designtone Sdn Bhd
Principal Designer: Chan Wan Hoe
Civil & Structural Engineer: Jurutera Perunding Meinhardt Sdn Bhd
Mechanical & Electrical Engineer: Associated Group Konsult Sdn Bhd
Quantity Surveyor: JUBM Sdn Bhd
Landscape Architect: VERITAS Landscape Sdn Bhd
Green Building Consultant: Bureau Veritas (M) Sdn Bhd
Main Contractor: MRCB Builder Sdn Bhd
Interior Fit-Out Contractor: Modular Scale Sdn Bhd
Images: VERITAS Architects Sdn Bhd

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.