INTERIORS

The Naturalist

The brief required a luxe living space for a travel photographer and his family. There is an emphasis on the use of natural lighting and materials such as marble, granite, solid wood, plants and stones. The walls were made from marble (also used for floors), granite, as well as solid wood (also used for a custom-made dining table). The team sourced for and experimented with a wide range of locally produced hardwoods—which tend to be dark in nature—and selected a stable and replenishable type that had the ideal colour that the designers had in mind.

The aim of the project was to solve issues with effective space planning. The use of different coloured mirrors throughout the unit helps to elongate the space, widen the view or create a posh ambience. Spaces that were previously unused are given new meaning, such as the reading lounge at one end of the master bedroom. The family living area has been turned into a display space for the owner’s works, an example of how space can be utilised in unconventional ways.

Upon entering the unit, the rough stone wall and timber ceiling lead one to an indirect division of the living and dining rooms. The spacious dining area was designed with dark mirrors to reflect the vertical green wall on the other side, giving one the impression of dining in a semi-outdoor space. The vertical greenery adds a natural softness and airiness to the space.

PROJECT DATA
Project Name: The Naturalist
Location: Damansara, Selangor, Malaysia
Completion Date: December 2015
Gross Floor Area: 2,700 square feet
Number of Rooms: 3+1
Interior Design Firm: Nu Infinity Sdn Bhd
Images/Photos: Creative Clicks; Nu Infinity Sdn Bhd

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.