INTERIORS

Mindvalley Headquarters

A playful blend of polychromatic layers within a simple structural frame visually widens the work scape

The new Mindvalley Headquarters has a user-centric workplace that was inspired by the jungle gym playscape and Gaudi’s Sagrada Familia, creating a multilevelled space filled with polychromatic light. The designers put together these ideas based on the concept and functions of the office that seek to optimise materials, spatial layout and human performance.

SETTINGS
The environmental settings of the workspace are based on an architectural exercise on pleochroism—an optical phenomenon where the colour of a substance shifts when observed at different angles—and its dynamics with user experience and productivity. Dichroic film strategically placed across the office-wide, multilevel steel-and-glass framed structure reflects natural sunlight to imbue the internal environment with an ethereal, kaleidoscopic glow. Adding to the jungle gym concept, the office features innovative components to counteract a sedentary lifestyle with standing desks and pull-up bars.

OVERCOMING CHALLENGES
The site is long and narrow; hence to overcome this and to increase floor area, the designers incorporated a steel-and-glass mezzanine structure (i.e., the jungle gym component). The number of columns was also increased so as to minimise the size of its steel members. Furthermore, in order to increase visual permeability, perforated metal sheets are used as the mezzanine’s flooring.

The project also faced technical challenges such as structural and height restrictions. To solve these, the designers worked out a typical layout detail that integrates glass partitions and workstations into the mezzanine’s structural system, creating a three-in-one component.

PROJECT DATA
Project Name: Mindvalley Heaquarters
Location: Level 23 A, Menara UOA Bangsar, Kuala Lumpur, Malaysia
Completion Date: November 2018
Site Area: 330 square metres
Gross Floor Area: 510 square metres
Owner: Mindvalley
Architecture Firms: PCL Architect in association with Idea Workshop Sdn Bhd
Principal Architect: Ar Lim Pay Chye
Interior Design Firm: Idea Workshop Sdn Bhd
Principal Designer: Luis Shin Tseng
Mechanical & Electrical Engineer: Z&R Engineering Trading (M) Sdn Bhd
Main Contractor: Intereka Design
Interior Fit-Out Contractor: Intereka Design
Images: Heartpatrick Photography

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.