PROJECTS REGIONAL PROJECTS

Ban Raktawan

Bird's-eye view of the site

The site is located in a small town out of Chiang Mai, nestled within the surrounding mountains and farmer fields of Mae Rim. This two-storey house follows a simple urban concept. The key idea is to blend nature-influenced aesthetics, tropical living spaces and minimal modernism. The multilevelled H-shape of the house seems to float, cantilevered over the landscape. The overhanging structure (more than 6 metres) presented a challenging architectural and engineering feat, which has nonetheless led to a modern form. The roof slab provides sunshading, while allowing views of the surrounding mountains. There is a full floor-to-ceiling glass wall on the west side of the house, which aims to maximise the connecting boundary between human and nature, while allowing for natural ventilation.

The house comprises one large master bedroom; one guest bedroom; two kids’ bedrooms; several multipurpose areas; a formal living space; an open-to-sky roof top; and a living terrace with a 23-metre swimming pool. It has several multifunctional areas ideal for children to study and play as well as a tree house in the outdoor area. The main element of all the interior and exterior areas is timber, creating a warm and welcoming atmosphere. The location of the house at the back-middle area of the site allows for future expansion at the back end of the property.

The minimalist design complements its natural surroundings

PROJECT DATA
Project Name:
Ban Raktawan
Location: Chiang Mai; Thailand
Completion Date: August 2019
Site Area: 11,200 square metres
Gross Floor Area: 1,200 square metres
Building Height: 2 storeys; 12.5 metres
Client: Khun Raktawan Khamtaphan
Principal Architect: Narasret Kitiveerapong
Architecture Firm: PARTY / SPACE / STUDIOS Co., Ltd.
Civil & Structural Engineer: Anannaj Jiamsripong
Mechanical & Electrical Engineer: Anan Weerawutipong
Images: PARTY / SPACE / STUDIOS Co., Ltd.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.