NEWS & EVENTS ONLINE EXCLUSIVE

Xichen Paradise Walk, experiential retail space by LWK + PARTNERS

Retail spaces are evolving into lifestyle complexes that are inspiring, diversified and immersive to surround visitors with a curated experience to fulfill various lifestyle and social needs. Chengdu’s Xichen Paradise Walk in China, designed by LWK + PARTNERS, encourages social interaction and community life with high transparency and accessibility to bring together people, their neighbourhoods and nature. It is pilot project of the third-generation Paradise Walk brand, setting a new benchmark for future projects.

Addressing an important traffic intersection to the south west, the corresponding elevation features an urban scale shop window designed for the ever-changing, large-scale installations and seasonal contents. The architectural form features an interplay of geometric shapes, creating an iconic beacon-like façade.

As the retail component of an integrated complex in the heart of west Chengdu, bookended by an office tower and a serviced apartment tower also designed by LWK + PARTNERS and adjacent to the residential component.

‘Experience’ is a contemporary merchandise, whilst being inspired and being in touch with other people and greenery enhance the value of experience. At Xichen Paradise Walk, an outdoor rooftop piazza allows for social interactions, public events or simply a place to relax, with open-air terraces accessible from various retail zones, connecting not only outdoor-indoor spaces also different levels from the ground up.

Elements of nature spread throughout the mall to create a sense of freshness and relaxation. In addition to the extensive use of greenery – from potted plants to big lawns – the large atrium prominently features big flower-pod installations highlighting a flower theme, with abundant natural light streaming in through the glass facade to a pleasant winter garden for the neighbourhood.

Various amenities are designed to provide holistic shopping and entertainment experience for families, including a kids’ zone with educational facilities, family-friendly restaurants and a nursing room.

Fully integrated lifestyle complexes transform the neighbourhoods by enabling diverse values to thrive and coexist. Xichen Paradise Walk showcases a user-oriented design in response to the shift in values, priorities and the way of life over time. — Construction+ Online

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.