IN DESIGN

“C-Ray Valley” Office

In Design: “C-Ray Valley” Office - copy 1 Site “C-Ray Valley” Office Situated at the crossroads of GuDun road and ShenHua road, the project site...

In Design: “C-Ray Valley” Office – copy 1 Site “C-Ray Valley” Office Situated at the crossroads of GuDun road and ShenHua road, the project site is the last virgin land in the district, with neighborhood Zhejiang University Zijingang Campus (to the west), Xia Long Wei Line 2 metro station (to the northeast) and surrounding traditional office and residential slab blocks.

Under the building height limit of 60m, the original brief looked for two office towers to be separately owned by Vanke and West Lake Investment in this joint-venture development, targeting a diversified market, ranging from Grade-A corporate headquarters, middle-sized enterprises, tech start-ups and individual co-workers who freshly graduated from the nearby universities.

Inspired by the brief and context, the design started by researching the co-existing relations between academic, business and communal sectors with an aim of trying to introduce a ground for knowledge exchange, communal dialogue and showcase platform.

Ultimately, the office complex integrates not only work efficiency but also creativity, experimentation, collaboration and social responsibilities.

Typical office spaces are stacked by hierarchy along east and west edges: co-work at low zone while Grade A office at high zone.

In between the two office towers, ancillary facilities (i.e.  conference room, business lounge, lecture hall, meditation space, exercise/gym room, coffee bar, event space, sky garden and viewing deck) are juxtaposed and mutated, creating a better ground for idea exchange across offices.  A grand stair with cross ventilation and natural light interconnects the facilities from ground level up to Level 5 with a series of outdoor event spaces in different scales, namely, social terrace, performance deck, knowledge garden and co-work link bridge.

The final architectural form resulted in a contemporary conglomeration of interlocking masses with multi-dimensional social spaces, instead of a traditional modern monolith.

An above-the-ground public parking is required in the land lease.

It follows that the design encompassed a compact mechanical parking system that fulfils the statutory requirement and at the same time, leads to the formation of multi-dimensional landscape deck, which could be conceived as a social platform for office workers.

Façade design involves a window wall system that responds to the view and sun path for a better energy performance, with a 45-degree rotated sun shading vertical blade to the south for east/west façade and horizontal angled spandrel to control the sun angle.

Structural design is concerned with a hybrid system with main structure of cast-in-place reinforced concrete structure and shear wall structure.

Bridge structure is a vierendeel truss system with diagonal web member at two ends linking to the columns of the main building blocks to minimize the spatial impact.

Upon completion in 2022, “C-ray Valley” will be a round-the-clock social place for entrepreneurs, university students/alumni and surrounding communities.

With such specific drive, it is expected the project will redefine office typology in Hangzhou.

Floor Plans Programs Arrangement Façade Design PROJECT DATA Project Name “C-Ray Valley” Office Location ShenHua Road/ GuDun Road, West Lake District, Hangzhou Client Hangzhou Vanke, West Lake Investment Client Team Fang HaiFeng, Yong YuJie, Song JiaJing Lead Architect AaaM Architects Directors in Charge Bob Pang, Shuyan Chan, Kevin Siu Design Team (Concept Stage) Kenji Lam, Charlotte Law, Francis Man, Sherman Sun, Fion Chan Design Team (Design Development Stage) Charlotte Law, JiaJian Tang, Ruth Poon, Victoria Dong, Lum Cheng, Jesse Ma, Brandon Kau, Claire Tam Local Design Institute China United Engineering Corporation (CUC) Local Design Institute Team Li ChunLi, Li XueChao, Wu MinYing, Zhou Nan Design Year 2017 – 2019 Expected Completion 2022 Site Area Approx.

9,000 sqm Gross Floor Area Approx.

36,000 sqm Programme Office/ Retail/ Above-ground Public Mechanical Parking Building Height Max.

60m window.onload = function(){ document.querySelector(‘meta[name=viewport]’).setAttribute(‘content’,’width=device-width,initial-scale=1.0,initial-scale=1,user-scalable=yes’); }.