INTERIORS

Geometry Malaysia

Winner: Working | Malaysia | BCI Asia Interior Design Awards 2019

Multinational advertising agency Geometry Malaysia is one of 12 operating companies housed within the WPP Campus. The holding group aspired to create a new lifestyle and workstyle for its multi-generational talents with bolder and better office spaces.

Geometry’s activity-based workplace embraces the idea of agility, transparency and integration, allowing seamless connectivity between spaces.

A café serves as a communal meeting space for guests and staff before they are organically dispersed through shared spaces on each side. Within the confines of the front of house are informal work points, complete with lounge areas, bar-height tables, cosy corners and small meeting rooms.

A feature column of vintage TVs stacked with LCD screens projects Geometry’s visual brand identity while paying homage to the evolution of media. The use of linear suspended lights mixed with pendant lights at the reception area creates different ambiences for various activities and act as indirect way finding. The design brief called for several private meeting rooms, together with small and large collaboration areas. The use of 3D-modelling tools in creating the design solutions helped mitigate risks and potential misunderstandings.

Flexible spaces were key to maximising space and avoiding wastage, without compromising the needs and quality of each area. As such, the pantry is integrated with a mobile greeting space, which can expand into a large meeting area. A meeting room borders the pantry lounge, with pivot doors that opens up for a larger setting. Both spaces are visually connected to the entrance and waiting area, forming a multifunctional front of house zone.

A variety of work settings, with multiple types of seating and height-adjustable tables, cater to the ergonomic needs of employees while encouraging people to move around the workplace. A careful combination of enclosed rooms and open work plans ensure sufficient natural light is accessible to all users.

The interiors are dressed in a mixture of complementing and contrasting textures and finishes, with raw and rustic balanced out with timber and soft finishes. Bold patterned rugs that run seamlessly from floor to cement wall create a sense of warmth, while rattan chairs add a local touch and character to the space.

A perforated mash in the gallery serve a dual purpose—for echo control and as a pin-up board for notes and ideas. Moss wall installations at discussion booths and potted crawlers infuses a calming green of natural elements. Seating booths are placed along the walkway connected to the back of house, while cosy pockets allow for individual privacy as well as small collaborations. Lockers and storage are strategically provided throughout for ease of access and also act as subtle boundaries between settings.

PROJECT DATA
Project Name: Geometry Malaysia
Location: Level 15, WPP Campus (Tower H), Empire City, Damansara Perdana, Selangor, Malaysia
Completion Date: August 2018
Gross Floor Area: 929 square metres
Client: Geometry Malaysia
Interior Design Firm: M. Moser Associates Sdn Bhd
Principal Designer: Ramesh Subramaniam
Mechanical & Electrical Engineer: J. Roger Preston (Malaysia) Sdn Bhd
Lighting Consultant: Exin Lighting
Main Contractor: ISG Asia (Malaysia) Sdn Bhd
Interior Fit-Out Contractor: ISG Asia (Malaysia) Sdn Bhd
Images: H. Lin Ho Photography

cplus-ad3